Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Жозеф Диран - творець розкішних інтер'єрів у стилі мінімалізм

14.06.2018

Мінімалізм - улюблений стиль Жозефа Дирана. Цьому знаменитому французу неодноразово присвоювали звання дизайнера року і вручали престижні нагороди. Його портфоліо включає стильні інтер'єри по всьому світу, в тому числі - інтер'єри готелів в Америці і відомих ресторанів Парижа. Все, що він створює, гранично просто, лаконічно і водночас зазначено істинно французьким шармом. Йому треба було тільки дерево, камінь і лише два кольори - чорний і білий, щоб створити собі ім'я відомого дизайнера.

У дитинстві Жозефа оточували друзі батьків - знаменитості зі світу мистецтва. Батько, фотограф інтер'єрів, брав його з собою в численні подорожі, тому ще в підлітковому віці майбутній дизайнер зміг побачити світ у всій його різноманітності. При виборі професії не вагався ні хвилини: любов до красивих інтер'єрах прищепив йому батько. Визначитися треба тільки лише з масштабом: займатися архітектурою або розробляти інтер'єрний дизайн. Однак ні вважати, ні креслити Диран не любив, а світ сприймав в першу чергу візуально. Тому замість архітектурного вузу він вступив до школи Бельвіль в Парижі, де за успішне навчання був відзначений червоним дипломом. Свій перший замовлення цей дизайнер-щасливчик, кар'єра якого знає лише злети, виконав ще в студентські роки, до закінчення навчання мав солідним портфоліо, а до 25 років вже керував власною дизайнерською студією.

У 27 років Дірану доручили оформити один з модних паризьких бутиків. Він блискуче впорався з цим завданням, яка стала для нього знаковою: модні будинки Парижа буквально засипали його пропозиціями. Для кожного з них дизайнер пропонував власну концепцію, яка ілюструє характер бренду, при цьому оформлення виконувалося в властивому йому аскетичному ключі.

Цікаво, що дизайнер не відносить себе до мінімалістів. Приміщень, заповнених речами, не визнає, однак зазначає, що його «інтер'єрах порожнеча є здавалося б лише на перший погляд, але при тривалому розгляді, можна осягнути їх глибину в повному обсязі». Диран вкладає в свою роботу гру з фактурами, текстурами і обсягом натуральних матеріалів.

Стиль дизайнера змінюється з часом. Наприклад, при оформленні ресторанів Monsieur Bleu і LouLou використовує дзеркала, додає колір, ускладнює форми. Все це він робить для затишного проведення часу приходять сюди відвідувачів.

Один з останніх своїх проектів, оформлення готелю Four Seasons в Майамі Диран називає новим витком у творчості. Тут Ви не побачите холодного мармуру, зате знайдете елегантну пастельну гаму і майже гламурне внутрішнє озеленення. Жозеф Диран жартує, що в юнацькі роки він занадто прямо сприймав поняття «чистого аркуша» і від максималізму прийшов до стриманості, характерною для зрілого віку.

Будучи відомим колекціонером і володіючи зборами рідкісних «першодруки» Шарлотт Перріан і Ле Корбюзьє, не дивно, що дизайнер, натхненний творіннями метрів, створив лінію меблів і аксесуарів.

Поділитися: