Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Еклектика

18.12.2017

Еклектика - змішання стилів різних історичних епох, що сформувало в подальшому такі напрямки в дизайні, як необароко, неокласицизм, неоготика, кантрі, ампір, східний стиль і т.д .. Часто еклектичними є самотні елементи декору в інтер'єрі, як об'ємна вінтажна люстра, готичні набалдашники, картини в позолочених рамках або малюнки поп-арт, етнічний килим, ліплення над каміном, античні стільці з натурального червоного дерева і т.д.

За рахунок того, що присутня змішання різних стилів і епох в одному інтер'єрі, еклектика часто піддається дизайнерської критиці, при цьому має свої особливості і гідності, а для вмілого і талановитого декоратора - це приголомшлива можливість створити неповторний художній інтер'єр з витонченим смаком.

Еклектичні колажі воліють творчі особистості, аристократи і покоління молодої буржуазії, тому зазвичай в такому інтер'єрі в достатку кількість яскравих картин, обрамлені в вишуканих рамах дзеркала, антикваріат, дорогі світильники італійських фабрик, статуетки, вази, розшиті золотими нитками подушки, етнічні елементи різних народностей і багато іншого.

Щоб описати кімнату в еклектичному стилі, можемо уявити однотонні темно-сірі стіни в шовкових шпалерах, камін, ажурні штори, прикрашені драпіруванням і бахромою дорогі тканини покривав і скатертин, червоний візерунчастий килим, стильні меблі в стилі модерн, в класичному або вікторіанському стилі або, можливо, навіть бохо. Стільці можуть бути навіть із пластику, пофарбовані в різні яскраві кольори, але це не буде виділятися із загального фону, лише створювати антураж. Такий неординарний каламбур на перший погляд здається художнім хаосом, насправді виглядає дорого, екстравагантно, органічно і стильно.

Гармонія досягається об'єднанням не по стилю, а за кольором і фактурою, при цьому більше трьох стилів не змішується, а оттеняется в більшій чи меншій мірі різними елементами, наприклад, щоб не обтяжувати помпезністю рококо, він оттеняется плавними і стильними лініями модерну, ампір стримується нейтральними тонами класики, а східні візерунки з африканськими зигзагами доповнює барвиста картина або фігурка птаха.

Естетичний баланс стилю еклектики зрозумілий і близький артистичним особистостям, молодий буржуазії і модникам, а також мандрівникам, люблячим привозити різні сувеніри з різних кінців світу.

Можливо, це і ваш стиль, спробуйте втілити в своєму інтер'єрі, Він позитивний і життєрадісний своїм буйством фарб, а це дуже важливо для простору, в якому ми перебуваємо більшу частину часу.

Поділитися:
Схожі статті
Товари з вітрини