Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Стиль HI-TECH в інтер'єрі та архітектурі

08.12.2017

Прогресивний стиль HI-TECH - це сучасне уособлення гармонійного єдності скла, металу і пластика, що отримало розвиток в 90-і роки XX століття як високотехнологічне напрямок дизайну майбутнього. Пристрасть до оснащення будинку інтелектуальними гаджетами формує новий сміливий мейнстрім, все більше долає любителів прогресивних технологій.
Засновниками стилю HI-TECH стали Річард Роджерсон і Ренцо Піано, які в Парижі в 1977 році побудували неординарний для того часу Центр Мистецтва Помпіду. Спочатку новий стиль архітектури не був прийнятий суспільством, але пізніше будівля центру стало однією з відомої пам'яток французької столиці.

Відмінні риси стилю хай-тек:
1. Інтер'єр мінімалізму - без громіздких меблів, без яскравих кольорів, етнічних візерунків і повна відсутність декору. Всі меблі повинна бути гранично практичною, з легких конструкцій, ніжки столів зливаються з підлогою, а стелажі зливаються зі стіною, створюючи єдине гладке космічний простір. Основна мета такого інтер'єру - візуально зберегти простір приміщення і створити враження тотального порядку і чистоти.
2. Форма предметів - обтічна, гладка, що відображає сонячне світло від поверхні. Якщо в інтер'єрі створюється сходи або камін, то допускається вітіювата або трубчаста форма.
3. Колір - однотонний сріблястий, ванільний, білий або будь-які відтінки світло-бежевого тону, а також яскраво-червоний.


В даний час стиль HI-TECH розділився на два напрямки:
1. HI-TECH, в якому використовуються штучні матеріали: пластик, метал, бетон і скло.
2. Екологічний hi-tech, його ще називають Біотек або еко-тек, це стиль гармонії людини з природою, для створення інтер'єру використовуються безпечні і натуральні матеріали: бамбук, кора дуба, глина, шовк, льон і т.д. Будівля і предмети декору повторюють своїми формами об'єкти флори і фауни. Його вибирають люди, які хочуть втілити в дизайні свою любов до природи, вони вважають, що їх будинок є одним цілим організмом з наукою, релігією і природою. При побудові будинків застосовуються альтернативні джерела енергії, новітні розробки і ноу-хау квантової, молекулярної і наноінженерії, біотехнологій та інших прогресивних галузей науки.


Биотек продемонстрований, наприклад, в Бельгії, де побудовані будинки у вигляді гнізд ластівок, будинок П'єра Кардена в вигляді бульбашок, в Лондоні височить Вежа "Сент-Мері-Екс», звана хмарочосом - огірком The Gherkin ( «Корнішон»), в Мексиці один зі світових дизайнерів спроектував готель "Наутіліус" у вигляді морської мушлі, а Художній музей Мілуокі - це футуристичне споруда у вигляді чайки. Біотек - не просто стиль інтер'єру, меблів або архітектури, сьогодні це стиль життя відповідно до турботою про навколишнє середовище.


Поділитися: