Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Ширма для кімнати

23.12.2017

Чудо східного декору з'явилося в Європі в кінці 17 століття разом в наростаючій симпатією європейців до китайської та японської культури. Все більше ставали популярними в побуті китайський фарфор, великі розписні вази, бамбукові меблі, віяла, різні фігурки птахів звірів з дерева і натурального каменю, що згодом створило марокканський стиль в інтер'єрі та еклектику.

Ширма - унікальний компонент інтер'єру. Крім своєї декоруючих функції завдяки вправного майстерного виконання з напівдорогоцінним камінням, перламутром, ліпниною, а зараз виготовляється і з різьбленням, дзеркалами, полицями, що доповнює красу інтер'єру, ширма налічує кілька дизайнерських прийомів, як застосувати в інтер'єрі, вирішуючи певні завдання.

Ширма зонирует простір.
Власникам невеликих розмірів кімнат дуже важливо створити оптимальний простір для життя. Ширма розділяє простір на різні зони, наприклад, спальню від робочого кабінету, вітальню від кухні, а при необхідності може бути складена або захована в комору. Чотирьох-, п'яти -, шестістворчатая, висока або низька, з різними візерунками, прозора або 3D-графікою, ширма буде дуже корисною у вирішенні цього питання. Більш того, ширма з секційними дзеркалами ще візуально додасть простору і світла в кімнату.

Ширма з поличками прекрасно виступає мінішкафом.
На ширмі-шафі можна розставити декоровані свічки, класти книги або оформити маленький зелений куточок, поставивши кімнатні квіти.

Узголів'я ліжка.
Висока і розписне візерунками, оббите шовком або жаккардом узголів'я ліжка відразу нагадує нам дороге оздоблення апартаментів царських осіб і вельмож. Зараз будь-який бажаючий може оформити своє ліжко ширмою за узголів'ям ліжка, це виділить ділянку стіни біля ліжка, захистить шпалери від тертя металевих набалдашників ліжка або просто створить імперський вид інтер'єру.

Переймається тим приховати кути, невдалу планування або приховану двері.
Чи варто розповідати, як в маленькій кімнаті у доброї господині все знаходиться на своїх місцях, а кожна необхідна річ в будинку несе свою важливу функцію в потрібний час. Ширма приховує приватні місця в кімнаті, а за відсутністю потреби застосування складається, звільнивши простір.

Прикрашає кімнату поряд з картинами.
Зараз досить часто можна знайти антикварні ширми з давньої китайської розписом, натуральними каменями, різьбленням і т.д., або виготовити її під замовлення з певною тематикою візерунків. Таку ширму можна повісити на стіну як дорогу картину. Це прикрасить і виділить стіну, створивши розкішний еклектичний вигляд або колоніальний стиль дизайну.

Виступає додаткової стіною для розміщення фотографій і картин.
Цей прийом буває дуже до речі, коли не хочеться свердлити красиві і розписні стіни, коли в інтер'єрі на всю стіну фотошпалери і коли просто є необхідність мобільного стіни з картинами і фотографіями, яку можна в будь-який момент переставити в іншу кімнату.

Відмінна можливість для розвитку і розваги дитині.
Виконана у вигляді настінної дошки, дерев'яна ширма може бути прекрасним доповненням до дитячої, де дитина буде малювати все, що захоче, а також записувати на наступний день важливі замітки.

Оптично збільшує простір.
Для оптичного збільшення розмірів кімнати використовують дзеркала, шпалери з 3D графікою, а також ширми з принтами панорамних видів, пейзажів з перспективою, цей хитрий прийом має місце в використанні широких ширм з шістьма секціями і більше.

Поділитися: