Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Популярні помилки в дизайні інтер'єрів

26.12.2017

При створенні дизайну інтер'єру допускаються помилки, як господарями, що самостійно формують свій інтер'єр, так і професійними декораторами. Ми розглянемо зараз кілька моментів, на які ви можете звернути увагу і зрозуміти, гармонійний чи ваш будинок. Можливо, через такі прості невраховані нюанси є відчуття недостатнього комфорту у вашому будинку.

Неправильний розподіл освітлення
Найважливіше правило будь-якого інтер'єру - достатнє і рівномірно розподілене освітлення в кімнаті. Навіть самий вишуканий дизайн і дорогі елементи декору НЕ будуть вигідно виглядати при відсутності достатнього світла, а надто яскраве світло стомлює.

Однотонна колірна гамма
Підбираючи всі предмети інтер'єру: меблі, оббивку для меблів, штори, покривала, килими в одному кольорі, ви ризикуєте оточити себе нудьгою. Часом кілька елементів абсолютно іншого кольору яскраво і вигідно підкреслять колірну гамму всієї кімнати.

Надлишок елементів декору
Часто можна спостерігати пристрасть мандрівників до сувенірів. Величезна кількість тарілок, прапорів різних країн, металевих, дерев'яних, глиняних фігурок, статуеток, чашок, чисельність яких нагадує сувенірний магазин, але ніяк не допомагає зробити будинок затишніше і комфортніше. Також велика кількість подушок, часом зайвих, що знаходяться не на дивані, створять захаращений вид, що може порушити стиль інтер'єру і відчуття свободи простору і гармонії.

Розташування предметів інтер'єру в кімнаті
У кожному просторі важливо проаналізувати розмір меблів і аксесуарів в співвідношенні з розміром кімнати. Високі, що перетинають третину кімнати шафи-купе або так звані "стінки" і масивні підвісні люстри в кімнаті з низькими стелями створять дискомфорт, а в подальшому викличуть стан хронічної втоми. Також буде помилкою розставити меблі, заповнивши всі кути, що візуально ще більше скорочують розміри приміщення. Можливо, в таких випадках краще вибрати марокканський стиль інтер'єру, в якому немає високих шаф, речі укладаються в комоди і скрині. А у випадку з низькими стелями - мають у своєму розпорядженні настінні бра або стельові світильники.

Змішувати непоєднувані стилі інтер'єру
Є буквально кілька стилів, поєднаних з іншими стилями, перш за все тому, що вони самі є похідною кількох стилів. Це еклектика, яка доповнює і відтіняє неокласику, необароко, ампір, бохо і модерн. І це також марокканський стиль, що увібрав в себе мавританський, арабський, берберський стилі. Але інші стилі є самобутніми і мають свої особливості. Змішувати рококо з лофтом, або хайтек зі східною красою марокканського стилю не рекомендується.

Відсутність декорування вікон
У рідкісних випадках інтер'єри в стилі лофт, хайтек, скандинавський, можуть обійтися без декорування вікна, але це більше виняток, ніж правило. В інших випадках саме штори не тільки прикрашають кімнату, захищають від яскравого сонячного світла, але і є одним з важливих елементів декору, створюючи комфортне відчуття в кімнаті.

Поділитися: