Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Меблі в стилі лофт

30.10.2017

Слово «лофт» в перекладі з англійської означає «горище». Цей стиль з'явився в США часів Великої депресії, коли жителі великих міст, намагаючись вижити у важкі часи, тулилися в будівлях занедбаних заводів, фабрик, на різних складах і т.д. Парадоксально, але мистецтво також активно розвивалося в цей складний історичний період. Наприклад, саме тоді в Америці відбувся розквіт джазової музики. Представники богемних професій, захоплені мистецтвом і не звертають на побут ніякої уваги, із задоволенням запрошували в гості своїх друзів, влаштовували гучні вечірки, виставки, концерти. Поступово стиль лофт став асоціюватися з богемним способом життя. Не дивно, що сьогодні він переживає потужну хвилю своєї популярності.

Незавершеність і грубі форми меблів характерні для цього стилю. Обробка меблевих поверхонь може бути самою примітивною і навіть підкреслено недбалої. Наприклад, стелаж, що викликає асоціації з будівельним лісом, ніби забутий в приміщенні з часів ремонту, може мати найпростішу форму у вигляді стійок з рейками, хрестоподібно прикріпленими для стійкості із зворотного боку.

Шафи з нарочито грубими чавунними елементами можуть виглядати, ніби виготовлені для домашнього дерева і тому нагадують ящики для інструментів.

Неоднорідність текстури, оформлення різним кольором або малюнок, якого не вистачає, можуть бути присутніми, наприклад, на невеликих комодах. Крім того, комоди, як і столи, для зручності переміщення можуть бути забезпечені колесами, які також є цікавим елементом декору меблів у стилі лофт.

Для цього стилю меблів характерна наявність безлічі предметів для сидіння, вражаючих своєю різноманітністю: табуретки барного типу, металеві стільці з тонкими довгими ніжками, напівкруглі м'які крісла, що нагадують садові меблі дерев'яні стільці. Дивани найчастіше великі з низькими підлокітниками прямокутної форми з однотонною оббивкою спокійних кольорів.

Геометрично прості форми характерні для ліжок в стилі лофт. Вони можуть бути з низькими ніжками або без них, з металевим каркасом або в формі подіуму з піддонів, але обов'язково з ортопедичним матрацом.

Цікаво, що майже ніколи в інтер'єрі в стилі лофт меблі не присувають до стін, які, в свою чергу мають підкреслено необроблений вигляд: може проглядатися цегляна кладка, залишатися відкритими труби, а саме приміщення часто вже не перегороджено стінами, тому зонується штучним чином.

У цьому стилі оформлення інтер'єру старі меблі часто отримує нове життя, дизайнерські та концептуальні предмети можуть бути сусідами з речами, зазвичай зберігаються в гаражах або на горищах, а поруч з предметами антикваріату цілком можуть перебувати ультрасучасна меблі і техніка.

Таким чином, меблі в стилі лофт може бути найрізноманітнішою, тому складно виділити якісь загальні риси. Її призначення швидше функціональне, але вона обов'язково повинна передавати якесь загальне настрій, властиве цьому стилю.

Поділитися: