Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Меблі в стилі контемпорарі

14.12.2017

Контемпорарі, як стиль інтер'єру, з'явився нещодавно в кінці 20 століття, на рубежі закінчення субкультури хіпі. Contemporary перекладається як "сучасний", при цьому можна сказати, що це стиль поза часом, він об'єднує в собі елементи романтизму, класики і мінімалізму. Простий і стриманий стиль в нейтральних тонах без пафосу і розкоші, в якому головним завданням є створення максимально практичного і довговічного інтер'єру, використовується переважно в невеликих приміщеннях, в оздобленні використовують недорогі штучні матеріали: пластик, гіпсокартон, ламінат, скло і т.д. Меблі такого стилю будуть простими в дизайні і багатофункціональними. Це зіграє на руку тим, хто не любить ганятися за модою і постійно купувати новинки в свій інтер'єр.

Стиль контемпорарі ідеально підходить для маленьких кімнат, з меблів переважно використовуються дивани-ліжка, шафи-купе на всю стіну і вбудовані меблі. Основне завдання - розставити меблі таким чином, щоб в кімнаті перебувати було комфортно, і меблі органічно виглядали з іншими предметами в інтер'єрі.

Для оздоблення стін використовується фарба непомітних світлих тонів: білий, бурштиновий, сірий, графітовий, бежевий, деревний або однотонні шпалери в тій же кольоровій гамі. Стеля завжди біла, підлогу вистилають ламінатом або килимом. Основне правило - гладкі поверхні, простота і строгість мінімалістичний форм. Простір має бути максимально незахламленним і вільним.

Найчастіше стиль конпемпорарі змішують з іншими стилями: з класикою, поп-артом, модерном і іноді винтажем, використовуючи контемпорарі за основу, а додані деталі з інших стилів - виступають яскравим елементом декору. Як приклад, поруч з вбудованою шафою-купе може стояти диван в стилі модерн, або може стояти на кухні обідній стіл в скандинавському стилі, при цьому над столом висітиме вінтажна люстра.
Якщо поставити аксесуари або інші елементи декору іншого стилю інтер'єру, то вони будуть яскраво помітні на такому простому фоні, наприклад, етнічні африканські або китайські статуетки, фігурки тварин, пір'я, вази, картини, оригінальні світильники.

Стиль контемпорарі може здатися досить простим або нудним, але завдяки такому стилю можна виділити особливі елементи декору, підкреслити їх окремі переваги, що в свою чергу, є вмінням формувати враження про дизайн приміщення в цілому.

Поділитися:
Схожі статті
Товари з вітрини