Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Меблі в стилі арт-деко

16.10.2017

Вишукано, ефектно і ексклюзивно виглядає інтер'єр, витриманий в стилі арт-деко (існують варіанти написання: арт-деко і artdeco).

Будучи результатом органічної взаємодії неокласицизму і модерну, цей стиль виник на початку двадцятого століття і швидко став популярним в розкішних будинках голлівудських знаменитостей, які оцінили унікальність стилю.

Волелюбна епоха джазу з його незвичайним творчим піднесенням знайшла своє відображення в стилістиці арт-деко, а паризька міжнародна виставка 1925 року, де він був вперше представлений, дала цьому стилю свою назву.

Оригінальність геометричних форм таких меблів ідеально переплітається з елементами етніки та багатством декору в індійській, східної або африканської стилістиці.

Плавне обтічність форм меблів, виготовленої з дорогих матеріалів, дивним чином поєднується з функціональністю аксесуарів.

Використання численних атрибутів розкішного життя, таких як: позолота, срібло, бронза, перламутр, мармур, слонова кістка, рідкісні сорти деревини, благородні тканини, крокодиляча, акуляча і зміїна шкіра також властива для меблів в стилі арт-деко.

Незвичайним чином класичні мотиви, симетрія і прямолінійність є сусідами з вигнутими лініями, складовими неповторні витончені малюнки, і породжують синтез, здавалося б, несумісних культур і різних епох.

Виникають незвичні картини і нові смисли, меблі набуває навмисну ​​химерність, а використання в її оформленні поєднання маловідомих образів з популярними символами розбурхує уяву.

Блискання кришталю і блиск лакованих поверхонь також створює ефект достатку і підкреслює елегантність і високий статус власників подібних інтер'єрів.

Оригінальність елементів різних культурних віянь і традицій відбилася в стилістиці меблів арт-деко, а різноманітна колірна гамма дає можливість використовувати її в будь-якому інтер'єрі.

Стиль арт-деко сьогодні не тільки актуальне, але є благодатним грунтом творчих пошуків дизайнерів меблів та викликає суперечливі відгуки. Це не дивно, адже назва стилю в перекладі означає «декоративне мистецтво», а об'єктом мистецтва є виключно індивідуальні переживання і враження, які можуть трактуватися неоднозначно.

 

Поділитися: