Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як вибрати ідеальний килим для будинку?

09.12.2017

Як вибрати ідеальний килим для будинку?
Рекомендації дизайнерів розділилися на 2 думки. Перша думка в тому, що килим повинен бути непомітним, зливатися з простором кімнати, лише злегка відтіняючи предмети, що стоять на підлозі. Інша ж дизайнерська точка зору в тому, що килим чітко виділяється на тлі всіх інших предметів, він повинен бути розташований в центрі кімнати і привертати увагу своєю текстурою і кольором. Обидві точки зору рівноцінні, все залежить від стилю інтер'єру, в якому ви оформляєте свій будинок або квартиру.


При покупці килима ви будете враховувати вартість, візерунок і колір, а також модні тенденції. А ми вам пропонуємо звернути увагу ще на кілька важливих нюансів:
1. Матеріал. Багато хто віддає перевагу килими з натуральних тканин, як бавовна, конопляні і липові джуту, шовк і вовна за їх екологічність і м'якість, інші вибирають синтетичні килими або з додаванням синтетичних ниток, таких як поліамід, поліпропілен, нейлон, віскоза за їх практичність і зносостійкість. Розглянемо докладніше натуральні тканини, їхні переваги й недоліки, вони привабливі своїм еко-виробництвом, але в догляді вони непрактичні і недовговічні. Наприклад, шовк - це найдорожчий і вишуканий матеріал для килима, але має властивість линяти при пранні і його колір з часом стане тьмяним. Шерсть - теплий матеріал, не линяє, добре зберігає своє початкове забарвлення, вовняні килимки часто набувають для маленьких дітей, але з мінусів шерсть складна в чищенні, може змінити свої розміри. Найоптимальнішим рішенням будуть килими з джутів і з віскози бо вони є і натуральними і довговічними.

2. Розташування килима. Важливо пам'ятати, що певні розміри прямокутної форми килима створять непропорційність розмірів маленької кімнати або, навпаки, візуально розширять простір приміщення. Купувати великий килим на всю площу кімнати зараз досить старомодно, але можна розглянути круглі або овальні форми великого килима, що не заходить під ніжки меблів. А якщо ви хочете придбати невеликий килимок під обідній або журнальний стіл, щоб підкреслити ці предмети меблів, то важливо простежити, щоб він виходив за межі столу на 60 - 100 см. Якщо килим має геометричний малюнок, то важливо, щоб він не перетинався візерунками і гамою кольору з меблями, в цій протилежності як раз і буде поєднання, інакше кілька строкатих малюнків будуть обтяжувати кімнату.

3. Щільність, висота і товщина волокон. Більш високі розміри волокна килима будуть пухнасті, приємніше на дотик і тепліше, якщо ви хочете крім функції декору ще утеплити підлогу. У той же час низької щільності волокна буде легше чистити.

Перед тим, як прийняти рішення про покупку килима, ознайомтеся з інструкцією по методам очищення, щоб переконатися, що ви готові дотримуватися правил догляду за килимом.

Поділитися: