Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Декорування стін фотошпалерами

22.12.2017

Історія виникнення фотошпалер починається з епохою ренесансу і розвитком мистецтв, перш за все архітектури в Італії, майстри намагалися втілити своє естетичне уяву і розписували стіни, прикрашали фресками і картинами переважно релігійної тематики. У Китаї з'явилося кілька видів паперу, яку художники наклеювали на стіни в багатьох будинках, доповнюючи інтер'єр частинками природи і для увічнення фрагментів великої китайської історії. Починаючи з кінця 19 століття, Францію захопила хвиля клеїти папір на стіни різної текстури і колірної гами, а в 20 столітті шпалери в тому вигляді, як ми знаємо, стали популярними в США, спочатку з появою кінематографа у голлівудської богеми, а в подальшому і в всіх заможних будинках Європи та Америки.

Передові технології дали сильний поштовх розвитку естетики зовнішнього вигляду сучасних будинків, з'явилася можливість втілювати на папері будь-які фантазії, малюнки і картини, в тому числі і фотографії, які не вигоряють на сонці, не рвуться, не тьмяніють.

Не виходячи з дому можна милуватися мініатюрною копією Версаля або Ейфелевої вежі, перебувати на висоті непальських гір або споглядати нічний Нью-Йорк з висоти 120-го поверху хмарочоса.

Фотошпалери зараз виготовляються з наступних матеріалів:
Паперові фотошпалери - доступна ціна і великий асортимент принтів, але мають ряд недоліків - неможливо видалити з'явилися плями, швидко втрачають свою форму, рвуться, затираються, можуть відклеїтися, не можна почистити.
Вінілові фотообо і - більш практичні і довговічні, є можливість помити їх, почистити, але не є натуральними і екологічними по своєму матеріалу.
Бамбукові - оптимальне поєднання ціни та якості, вони вологостійкі, пропускають повітря, мають високу міцність.
Тканинні фотошпалери - це шовкові, віскозні або лляні полотна, на які наноситься фотопринт. Вони найдорожчі за вартістю, але при цьому екологічно чисті, натуральні, і малюнок на шовку виглядає вишукано і багато.
Фотошпалери створені для професійної обробки та оздоблення стін, зорового виділення певних зон в кімнаті, а також оптичного зміни розмірів приміщення.


У нинішній час талановитими дизайнерами придумано безліч ідей збільшення простору, як наприклад, за рахунок точкового освітлення, використання під нахилом дзеркал і розстановкою їх в правильних місцях, а також вирішальну роль відіграють фотошпалери.

У невеликих вузьких кімнатах виділяють одну або кілька стін для поклейки фотошпалер з панорамним видом, це може бути фотографія якогось красивого пейзажу, берега моря, лісу, стежки в саду з фотографічною перспективою, це також може бути 3D-графічний малюнок з геометричним опуклим візерунком або оманливий малюнок декорації стін, як наприклад, імітація цегляної стіни, наявності вікна або балкона з певним видом на природу і т.д.

Останні тренди в принтах фотошпалер - це імітація розкритого вікна і відсутності стелі, що створює ілюзію додаткового простору.

Поділитися: