Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Декорування вікон шторами

21.12.2017

Для того, щоб красиво декорувати вікно, зараз існує великий асортимент видів штор, гардин, занавісок і портьєр, а також різноманітність тканин. Вдале поєднання матеріалу штор, фасонів, принтів і виду карниза грають величезну роль в дизайні інтер'єру. Крім декору вони мають також важливе значення в утепленні приміщення взимку, збереження прохолоди влітку і регулюванню потрапляння сонячного світла. Зараз ми розглянемо в чому полягає відмінність різних видів штор і гардин.

Класичні штори складають основу будь-якого некласичного стилю, модерну, гранж і т.д., однотонні або з гамою кольорів та візерунків, для штор підійде будь-який текстиль - бавовна, поліестер, віскоза, вовна і т.д. Вишукано, оригінально і зручно закріплювати штори на люверсах - це металеві або пластикові кільця всередині матеріалу, що одягаються на карниз, в результаті виходять гарні вертикальні драпірування штори, що також ще і візуально збільшують висоту кімнати.

Гардини (curtains) - це один з видів штор, виконаних з тонкого легкого і іноді напівпрозорого матеріалу, як шифон, тюль, органза і т.д. Гардини не перешкоджають проникненню яскравих сонячних променів в приміщення за рахунок своєї нещільної прозорої текстури, але можуть трохи розсіювати світло.

Портьєра (drapes, portiere) - різновид штори з щільного текстилю з підкладкою, яка повністю не пропускає світло ззовні. Портьєра виготовляється з оксамиту, льону, жаккарду, гобелену і іноді може бути з щільного натурального шовку. Портьєра майстерно доповнюється ламбрекенами - помпезними накидками на штори з драпіруванням, що закривають майже весь карниз. Ламбрекени можуть бути: сваги, бандо, джабот і перекид.
У вигляді прямої стрічки або з хвилястою нижньою частиною - це бандо, доречно створювати такий декор вікна як на кухні класичних і вантажних стилів інтер'єру, так і в дитячих спальнях.

З напівкруглими складками-драпіровками, - це сваги, практично і елегантно буде виглядати в просторих кімнатах з високими стелями, так як сваги візуально може зменшити розмір приміщення.

Джабот - гофрований ламбрекен, який розвішують накладенням матеріалу один одного або в вигляді сходинок, а нижній край оброблений мереживом, бахромою або тасьмою, такий вид портьєри дивовижно доповнює вікторіанський стиль інтер'єру, ампір і бароко.

 

Перекид - ламбрекен обвиває карниз по дотичній, такий вид ламбрекенів не вимагає якогось професійного підходу до обробки країв тканини, ви самі можете розташувати портьєру на карнизі як вам подобається. Перекид оригінально і освіжаюче виглядає в будь-якому інтер'єрі, при цьому особливо вигідний в невисоких приміщеннях і на маленьких вікнах, де хочеться створити на вікні якусь красу крім самої штори.

Декорувати вікна можна і іншими видами штор - римськими шторами, японськими, рулонними, австрійськими та французькими з вертикальними складками, а також короткими фіранками.

Незалежно від того, яким шторам ви віддасте перевагу, вони будуть завжди невід'ємним атрибутом будь-якого інтер'єру, а в гармонійному поєднанні з такою ж тканиною і фасонами на подушках і покривалах створять комфорт і затишок у вашій оселі.

Поділитися:
Товари з вітрини